در جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن حجت الاسلام والمسلمین دهقانی مدیر محترم حوزه علمیه امام حسین علیه السلام به تدریس موضوع حکمرانی فاطمی پرداختند.
جلسه با قرائت قرآن آغاز گردید و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین دهقانی تدریس خود را شروع کردند.
ایشان در ابتدا فرمودند:
بحث امروز ما پیرو جلساتی است که در برنامه معالم القرآن درباره حکمرانی مطرح شده، امروز ما در ارتباط با حکمرانی فاطمی صحبت خواهیم کرد که نعل به نعل همان بحثهای گذشته جلو میرود به طوری که اگر حاکم یا سیاستمداری بخواهد حکمرانی قرآنی داشته باشد قطعا حضرت فاطمه سلام الله علیها بهترین الگو برایش است.
بنابراین اگر کسی خانم فاطمه زهرا و تفکر فاطمی را الگوی خودش قرار دهد زندگی آبادی خواهد داشت.
ایشان افزودند:
یکی از مسائل مهم در مکتب فاطمی اصل تفکر و تعقل است.
اگر تفکر آمیخته شود با الگویی مثل فاطمه زهرا زندگی از روال روزمره خارج خواهد شد. شرط این آمیختگی ابتدا داشتن دغدغه است که از پس آن تفکری میاید که نتیجه منجر به حکمرانی قرآنی میشود.
حجت الاسلام والمسلمین دهقانی فرمودند:
درست است که حضرت فاطمه سلام الله علیها قدیسه است اما تنها از او قدیسه ساختن باعث میشود که خودمان به او بی حرمتی کنیم. مادامی که از او مکتبی ساخته نشود هیچگاه حکمرانی فاطمی عملی نخواهد شد و تا زمانی که از فاطمه زهرا مکتب ایجاد نشود تقدس گرایی ما تماما دین گریزی ایجاد میکند.
ایشان ادامه دادند:
شما تاریخ را نگاه کنید کسی مثل فخر رازی که معروف است به امام المشککین میگوید ذره ای در عصمت فاطمه زهرا شک ندارم.
اگر به مکتب فاطمی نگاه بیندازیم متوجه خواهیم شد که تمام چیزها را، از اصول فقهی تا اصول حکمرانی و مابقی دستورالعملهای لازم را در بر گرفته است.
توجه داشته باشید که حضرت فاطمه با این همه فضیلت چه قدر متواضع بودند، برای ایشان سخت نبود که پس از رحلت حضرت محمد نقل کنند که با بیرحمی و بیاحترامی مورد آزار قرار گرفتند اما در هیچ کجا ما نمیبینیم که ایشان چنین چیزی گفته باشند چرا که هرگز نخواستند تشویش و تفرقه ایجاد کنند.
امیدواریم همه ما بتوانیم مکتب فاطمی را سرلوحه زندگی خودمان قرار دهیم.
پس از تدریس حجت الاسلام والمسلمین دهقانی ذاکرین اهل بیت به ذکر مصیبت پرداختند و سفره احسان برپا شد.